Szeretünk olvasni, Kutass velünk! 2017 döntő

2017. április 27., 11:27

Szeretünk olvasni

országos döntő   2017. ápr. 21. Pécs

 

Ebben a tanévben immáron harmadik alkalommal hirdettük meg az olvasni szerető baptista általános iskolás diákok körében a versenyünket. Az idei év könyvei a következők voltak:

Szablya Ilona- Peggy King Anderson: A vörös csillag lehull, Louis Sachar: Stanley, a szerencse fia, Jules Verne: Kétévi vakáció és Fekete István: Téli berek.

A kezdeti lelkes indulást követően nyolc csapat tartott ki a végsőkig  (mindegyik műhöz kreatív feladat, online szövegismereti  teszt tartozott),  azok közül is a négy legtöbb pontot szerzett  csapatot hívtuk meg  az országos döntőbe iskolánkba, Pécsre.

Ezen a pénteken megváltozott a zsibongónk képe, ugyanis itt rendeztünk be egy kiállítást a legjobb kreatív munkákból.

A déli regisztrációt követően egy kis elemózsiával vendégeltük meg a diákokat és kísérőiket.

Ezután mindjárt el is kezdődött a játékos irodalmi vetélkedés. Minden regény terítékre került, csak most szóban tettek tanúbizonyságot a felkészültségükről a diákok a tíz feladat megoldása során. A zsűri elégedetten hallgatta a sok értő, szellemes, összeszedett, friss gondolatokkal teli megnyilvánulást. Kijelenthetjük: a diákok lelkiismeretesen felkészültek a döntőre. Öröm volt látni, hallgatni őket.

A következő sorrend alakult ki a verseny végére:

  1. Könyvlesők  (Nagyhalász, Csuha Antal Iskola) Bodnár Dániel 8. o.,  Hegyes Jázmin 7. o. Fedor Virág 7. o.  Felkészítő tanáruk: Szentirmai Gáborné
  2. Könyvfaló(k)  (Budapest, Andor Ilona Iskola) Horváth Domonkos 7. o.,  Rigó László 7. o.,  Zsinyányi Gergő 7. o. Felkészítő tanáruk: Bodnár Csilla
  3. Tündibündik (Budapest, Andor Ilona Iskola) Csóka Borbála 7. o., Kertész Boglárka 7.o.,  Lendvai Kata 7. o. Felkészítő tanáruk: Bodnár Csilla
  4. Pingvinek (Pécs, Széchenyi István Gimn.) Papp Rebeka 8. o., Balázs Klementina 8. o., Farkas Boglárka 7.o.  Felkészítő tanáruk: Besze Istvánné

Az ünnepélyes díjkiosztón, amit a Kutass velünk! verseny résztvevőivel közösen rendeztünk,  könyvutalvánnyal, könyvekkel jutalmaztuk a kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapatokat.

„Jövőre újra találkozunk!”- búcsúzott egymástól diák és kolléga.

Minárik Katalin szervező tanár

 

„Kutass velünk!” Országos Természettudományos Verseny

 

2017 áprilisában a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma ismét megrendezte a magyarországi Baptista Iskolák III. Természettudományos Versenyét.

Az általános iskolások versenyére a Pécsi Tudományegyetem Gimnáziumi-Egyetemi Laborjában (GEL) került sor.

Ez a verseny a 2016-17-os tanévben zajlott 4 különböző tematikájú fordulóval, melyek az iskolákban oktatott valamennyi természettudományi tantárgy (biológia, kémia, földrajz, fizika) tananyagaihoz kapcsolódtak. A fordulók során online teszteket kellett megoldaniuk a csapatoknak, melyekhez kreatív feladat is tartozott.

A pécsi döntőbe négy, 3 fős csapat jutott.

A budapesti Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola csapata

A nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskola két csapata

A téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Ált. Isk. és Alapfokú Művészeti Iskola csapata

 

A csapatoknak a döntőben el kellett végezni 3 kísérletet, tesztkérdésekre kellett válaszolniuk, és be kellett mutatniuk egy kiselőadást a „Bibliai katasztrófák” témakörből.

 

A versenyt a következő bírálóbizottság zsűrizte:

Szabóné Bárdos Csilla, a PTE Biológia Tanszékének szakmódszertan tanára, a zsűri elnöke,

dr.Erostyákné Simony Dóra, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnázium tanára,

Rostás Péter, a Baptista Szeretetszolgálat lelkésze, tanár

 

Szoros küzdelem végül a téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Ált. Isk. és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai: Nagy Kitti, Murguly Janka, Juhász Jázmin győzelmével zárult.

A döntőbe jutott csapatok és tanáraik minden elismerést megérdemelnek a lelkiismeretes munkájukért.

Horváth Erika szervező tanár